Hol találod a gyűléseket

A csakamainap.hu-n keresztül Google Meettel szervezett gyűlések a Gyűlések alatt és külön kiemelve érhetőek el a kiszemelt gyűlésre kattintva.

Belépés a kiválasztott gyűlésre

A gyűlés részleteit tartalmazó megnyíló oldalon a Belépés gombra kattintva indítható a Meet felület. Asztali gépen böngészőben, program telepítése nélkül, okos telefonon Meet applikáció telepítése után, melyet a telefon maga ajánl fel.

Figyelem!

Amennyiben Gmailt vagy más Google applikációt használsz, úgy általában bejelentkezve maradsz a böngészőben. Így előfordulhat, hogy a gyűlésre olyan fiókkal jelentkezel be, amely teljes vezeték és keresztnevedet megjeleníti.

Amennyiben ez ellenedre van, úgy a "válts másik fiókra" gombal másik, "anonim" gmail fiókot választhatsz ki, amennyiben ilyen fiókod nincs létre is hozhatsz egyet.

Asztali gép használata esetén a másik megoldás erre a helyzetre az, ha a "lépj ki..." gombbal kilépsz az általad használt összes Google fiókodból. Ebben az esetben is be tudsz a gyűlésre lépni, egy szabadon választott név megadásával, google fiók kiválasztása / létre hozása nélkül.
(Android okostelefonon utóbbi nem használható, tekintettel arra, hogy ott folyamatos beléptetett állapotot kíván meg a telefon.)

Csatlakozás a gyűléshez

Google (Gmail) fiók nélkül, vagy ha kijelentkeztél a fiókodból olyan nevet kell megadni mellyel a gyűlésre belépsz, majd a Csatlakozás kérése gombra kattintani.Google (Gmail) fiókal csak a Csatlakozás kérése gombra kattintás a feladat. Ilyenkor a Google fiókban megadott nevet jeleníti meg a Meets gyűlés alatt.Ha nem ezt a nevet kívánod használni, úgy a csakamainap.hu felhasználói menüjéből lehetőség van kijelentkezni a Google fiókból és a Gyűlésre más név megadásával belépni.

A csatlakozási kéréseket a gyűlések levezetői (hosztjai) fogadják el, míg ez meg nem történik, a Csatlakozási kérelem folyamatban felirat látható.

Mikrofon, kamera működtetése

A gyűlésre belépve sorban a mikrofon némítására, kilépésre illetve kamera kép megosztására szolgáló gombok láthatóak. 

Résztvevők listája

A jobb felső sarok ikonjaira kattintva a résztvevők listája, valamint a chat ablak nyílik meg. A részvevői listában érhető el a kiválasztott résztvevő képének rögzítése, a kiválasztott résztvevő némítása, valamint a titkár / hoszt számára a részvevő kiléptetése. (Némítás esetén csak maga a résztvevő tudja bekapcsolni a mikrofonját.)

Első alkalommal

Asztali gép esetén első használat előtt engedélyezni kell azt, hogy a Meets program használhassa a gép mikrofonját és webkameráját.

A résztvevők képének megjelenítési módja és egyéb beállítások a jobb szélen található menüből érhetőek el.